maanantai 18. elokuuta 2014

K, koo, kynttilöitä


Kävin eilen kaverin kanssa ravintolapäivän ainoalla herkuttelulla Amnestyn Tampereen osaston Kynttiläkahvilassa. Ihmisoikeuksia ja herkkuruokaa, mikä ettei! Samalla kun mutustelin herkullista baklavaa ja kynttilä-kuppikakkua, kirjoitin pari vetoomusta ja jutustin tuttujen kanssa. Harmi kyllä Amnestyn teltta oli hieman syrjässä Juvenes-kioskin takana, joten harva uskalsi tulla nuuskimaan. Toivottavasti herkut kuitenkin saatiin myytyä, ja kirjeisiin nimiä alle.

Napostelun jälkeen lähdin shoppailureissulle kantajaksi. Tiedättehän, sellainen höpisevä ostoskori, joka kantaa kaverinsa tai sukulaisensa ostettavia asioita (tällä kertaa farkkuja ja paitoja), jotta maksaja saa vapaat kädet penkoa hyllyjä rauhassa. Melkein ostin aivan parhaan, mutta ah! kokoa liian ison hatun, mutta kovetin lopulta omistushaluisen äänen sisälläni, ja pistin saman rahan ruokaosastolla mansikoihin, suklaaseen ja kermaan. Oli nimittäin mentävä kotiin leipomaan synttärikaakkua!

Pölö täyttää pian vuosia, ja eilen kestitsimme sukulaisia. Ujosti pyydetty toive oli saada supersuklaakakkua, jonka reseptin näytin jokin aika sitten Raisa Kettusen vegaanisesta herkkukirjasta Puputyttö ja Vohvelisankari. Koska resepti itsessään oli aika helppo, orjuutin erään protuystäväni leivonta- ja siivousavuksi ja lähdin sekoittelemaan aineita hyvässä seurassa. Hieman jouduimme soveltamaan ei-vegaaniseen suuntaan margariinin loppuessa kesken. Ohje on piiitkä, joten olen laiska ja kehotan ihmisiä vain etsimään kirjan käsiinsä. Koukutin samalla myös orjani, joka itse leipoo vegaanisesti ja mielellään myös gluteenittomalle kämppikselleen.

Ei hullua veitsenheiluttelua, kun tekee
kahdessa vuoassa kaksi kakkua, jess!
Hieman sotkua saattoi syntyä.
Supersuklainen ja pehmeä kakku tarvitsi mielestäni jotain kevyttä päälle, joten uuden suklaakerroksen sijaan vaahdotimme kerman, lätkin sen kootun kakun päälle ja leikkelin hieman mansikoita koristeeksi. Hyvä ratkaisu, sillä kakku oli jo näin hurjan raskas, ja mansikat kevensivät sitä hieman.

Lopulta tuikimme kaikki löytyneet seitsemän kynttilänpidikettä ja erivärisiä kynttilöitä mansikoiden rakoihin. Aikamoinen kakku tuli! Sankari pistettiin myös puhaltamaan kynttilät. Siihen ei ole koskaan liian nuori.

Kaakku!
Lisäksi tarjolla oli perinteiseen tapaan kaikkea muutakin hyvää: karkkia, keksiä, brookies-paloja, sienipiirakkaa ja juotavaksi kahvia ja anopin itse keittämää punaista mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti