keskiviikko 6. elokuuta 2014

A, aa, avokadopastaa!



Ystävät olivat yötä meillä. Mäyräjuhlista kotiin tullessa keittiön pöydällä odotti tällainen herkkupaketti. Siinä oli pasta-aterian upeat ainekset, hyvä viini, kunnon suklaata ja Midhillin limsat. Voi teitä, ei olis tarvinnut!

Päädyimme kuitenkin heittämään serkuslounaalta yli jääneet avokadot pastan sekaan, joten tomaattisose ja punaviini saavat odottaa viileämpiä päiviä. Tai edes päiviä, jolloin olisi vähemmän kuin 25 astetta. Yritimme olla kuumentamatta asuntoa liiaksi ja hyödynsimme basilikan ja pastapakkauksen.

Avokadon kiven saa parhaiten pois napauttamalla veitsen siihen
ja kääntämällä. Kunhan ei tee sitä liian kovaa eikä liian terävällä
veitsellä. Silloin se jää kiinni, ja saa varoa sormiaan sen irrotuksessa. 

Neidin ja Pölön kymmenen minuutin avokadopasta

Muutama kypsä avokado
Pastaa kahdelle
Pussi (tai kourallinen) jotain pähkinöitä
Basikaa maun mukaan
Lusikallinen tai pari kapriksia
Mausteeksi oliiviöljyä, sitruunanmehua ja pari lusikallista keitinvettä
Päälle raastettua parmesaania

Keitä vesi pastaa varten, puolita avokadot ja kiepauta kiven ympäriltä. Lusikoi avokadon sisus paloina isoon kulhoon, heitä sekaan pähkinät, kaprikset sekä basilikan lehdet hieman pienemmiksi nypittyinä. Kun vesi kiehuu, lisää sinne suolaa ja öljyä, tipauta hyvänä pitämääsi pastaa haluamasi määrä ja anna kiehua "juuri sopiviksi" - meillä pakkaus sanoi 6-9 minuuttia. Ennen keitinveden pois kumoamista kannattaa sitä lusikoida vähän salaatin joukkoon. Mausta ja kata pöytä. Tähän meni kymmenen minuuttia.
  
Määrät ovat erittäin suurpiirteisiä, meillä ei mitata kuin leipoessa. Enemmän on yleensä parempi kuin vähemmän, ja enemmän syöjiä ruokitaan lisäämällä pastaa, perunaa, tai muuta halpaa hyvää. Eilisen illallinen on huomisen lounas. Lisäksi meille lisäksi ilmaantuu aina välillä ystäviä, pikkuprotuja ja sukulaisia, joten harvoin ruoka menee huonoksi kaapissa.

Asiat, joista ei pidä, tai joita ei voi syödä, voi jättää pois tai korvata sopivalla: myös hyvä tofu, halloumi, oliivit, kirsikkatomaatit ja lehtisalaatti menevät hyvin tähän pastaan. Vegaani voi vaan jättää juustot pois, vaikka Pölö pitääkin sitä pyhäinhäväisynä.


Ruoan kanssa siemailussa oli yksi minun ja Pölön lempivalkoviineistä, Wolfbergerin (W)3. Siitä tykkää moni muukin, ja sitä löytyy melkein aina viinikaapistamme. (Kyllä, meillä on viinikaappi. Ihastuttavan porvarillista!) Ruoan jälkeen teki mieli vielä jotain hurjaa, joten joimme yhdet pienet oluet. Ja katsoimme jakson Boardwalk Empiren uutta kautta. Hurjia kun olemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti