perjantai 1. elokuuta 2014

B, bee, banaanimuffini

Taas ei pitänyt leipoa, mutta leivoin silti. Ja hyvää tuli, kuten aina tulee (paitsi omenapuurosta, mutta siitä joskus toiste). Tein pelailemaan tulleille kavereille helpoimpia herkkuja: banaanimuffineja!

Innostuin aikanaan vuonna 2011 muffineista kaikissa muodoissa: perinteisistä aamupalaherkuista, välipalaksi käyvistä suolaisista versioista, ja ihanista kuppikakuista, joissa jo valmiiksi makean muffinin päälle lätkäistään häikäilemättä iso möykky supermakeaa päällystettä. Ah ja oi! Nyt teki mieleni jotain helppoa, joten kuorin banaanit ja lähdin mössäämään niitä. Alkuperäinen ohje on J:n mahtavasta lahjasta, reseptikirjasta nimeltä Saa vaivata. 


Banaanimuffinit (4 jättikokoista tai pellillinen pieniä)

1,5 dl muussattua banaania (1 iso tai pari pienempää)
3/4 dl öljyä
1 tiivis dl fariinisokeria
1/2 dl maitoa tai kasvismaitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljasokeria

Ota esiin pari kulhoa (yksi voi olla pienempi), lauta tai laakea lautanen jossa muussata banaani. Samalla haarukalla voi sekoittaa vaikka kaikki ainekset, mutta vuokiin nosteluun kannattaa käyttää kahta lusikkaa. Minä rakastan kaapijaa, joten teen sillä paljon sekoituksia.


Mössää banaanit haarukalla, saa käyttää iloa ja raivoa. Mielestäni sinne saa jäädä isompiakin banaanimöykkyjä. Mittaa pienempään kulhoon öljy, fariinisokeri ja maito, sekoita. Sekoita isommassa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Kaada pienemmän kulhon neste jauhoihin ja sekoita yllä näkyväksi tahnaksi. Lisää muussattu banaani ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Lätki taikina lusikoiden avulla muffinivuokiin, täytä vuoat korkeintaan puolilleen. Itse käytin paperisia vuokia, mutta myös metallisia voi hyvin käyttää, tai kahvikuppeja (voitele ja jauhota ne), tai silikonisia.

Paista muffineja noin 15 minuuttia, riippuen hieman vuokien koosta. Kokeile kypsyyttä tulitikulla: työnnä tikku muffiniin, ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit voi ottaa uunista pois. Kuten Saara Törmä itsekin sanoo, nämä ovat hyviä mihin aikaan vaan!

Aikaisemmin tehdyt herkut pääsivät teepöytään, eilen ne
mässytettiin limsan ja lautapelien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti