keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kehujen aika: Porin Puuro ja Peti

Porissa on helmi. Ja millainen helmi onkaan!

Porin Puuro ja Peti on pieni bed&breakfast -paikka, jossa on sekä alakerran yksittäisiä huoneita useammalla sängyllä, että söpö vinttihuone, jossa on tilaa kolmelle. Koska saavuin paikalle hieman vahingossa jazzien hurjimman myllytyksen aikana, yksittäiset huoneet olivat jo menneet. Tuo ei minua haitannut, huonetoveri oli keskiyöhön asti jazzeilemassa, joten keskityin lähinnä lukemaan ja ihailemaan kaikkea ympärilläni. Kuten nimikylttiä, suloista Lulu-koiraa (erittäin harvaa allergisoiva bishon frisé ja aikamoinen söpö pallero), ja koko Välikadun aluetta.

Elise Virta pitää Puuroa ja Petiä kotonaan, ja paikka on auki sopimuksen mukaan. Kannattaa siis aina laittaa sähköpostia tai soittaa etukäteen, ettei kolkuta tyhjälle ovelle. Juuri tällaisen paikan pidosta tämä neiti on itsekin joskus haaveillut.




Parvella oli sini-valkoinen sisustus, nätti Kiurujen yö -tapetti, ja pehmeät sängyt. Koko talo oli hyvään kuntoon laitettu, mutta ei kliininen tai tylsä. Sängyllä odotti kaksi pehmeää pyyhettä, ikkunan alla raikasta vettä, ja sen hetken lempiasiani: tehokas tuuletin. Vessa ja suihku olivat alhaalla heti portaiden päässä, mutta minä huuhdoin hien pois pihasaunassa. Pihasaunassa! Ettäs tiedätte! Sain istua rauhassa saunassa ja vilvoitella pihalla. Saatoin muutaman kerran huokaista onnesta.

Tunnelmallinen pihasauna oli vielä illalla lämmin, ja olisi lämmennyt taas aamulla.

Löylyhuoneessa oli siistiä, illan viimeiset
löylyt olivat lempeät.

Pukeutumistilaan sai yksityisyyttä verhot
sulkemalla. Huomaa tuolien tossut.
Harmitti kovasti, kun täällä pääsi olemaan vain yhden yön, sillä Välikatu ja sitä ympäröivä alue olivat täynnä kauniita taloja ja hyviä iltakävelypaikkoja. Muistaessani hehkutan, että paikka sijaitsee vain kymmenen minuutin kävelyn päässä sekä linja-autoasemalta että rautatieasemalta, joten alueelle voi tulla käppäilemään ihan noin muuten vaan, jos muutenkin tekee turistireissua Porin suuntaan. 





Ja se Puuro-osuus? Aamupala oli suuren suuri. Kaikkea oli, paitsi valmista puuroa, mutta sitäkin olisi pyynnöstä saanut. Minä söin vähän jokaista lajia, ja varsinkin aamulla läheltä haetut tuoreet sämpylät veivät sydämeni. Näillä eväillä jaksoi työpäivän helposti!

Puuron ja Pedin "puuro". Ei paha.
Etwas kleines, sanoi Gasthausin Muttikin Saksassa.

Taidanpa tulla ensi kesänä taas jazzeille. Majoituspaikka kun on jo valittu. Pitää vaan muistaa varata tämä ajoissa, huoneet menevät pikavauhtia keväällä. Hinnat eivät huimaa (80e/festariyö, muuten 50e/yö), ja tällaisesta olosta maksaa mielellään enemmän kuin sieluttomasta perushotellista.
Porin Puuro ja Peti, viisi tähteä.

Koko Välikatu oli suloisia asioita täynnä. Hei hei, kisu! Nähdään ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti