maanantai 27. lokakuuta 2014

M, äm, muumi

Kesällä hehkutimme keinuessa ja rannalla istuksiessa Muumilaakson tarinoita. 90-luvulla kasvaneina muumit ovat iso osa muistojamme, leikkejämme ja traumojamme. Siitä se ajatus sitten ja niin edelleen. Sunnuntaina pidimme lähes kolmekymppisten nuorten muumimaratonin. Ehdimme katsoa 12 jaksoa, ja syömään useamman kilon ruokaa per kuono. Juomana tietenkin itsetehtyä punaista mehua, Muumi-limsaa sekä hillon sijaan mansikkakiisseliä. Eräs v-juoma jäi tällä kertaa sivuun, vaikka sitä Pappa monesti kaipaileekin telkkarin ulkopuolella.

Neidin ja Pölön tekemä Muumilaakso-porkkanakakku, vieressä vieraan tuomat keksit
Ystävän improvisoitu monimaku-Haisuli
Suolaisia herkkuja: meidän kinkku-sienipiirakkaa, ystävän uunista
focacciaa, kauppahallista saaristolaislimppu ja lohta
Omituinen siltamme sanoi poks kakkua leikatessa
Kun koristella saa, koristella kannattaa!
TRAUMAAAAAAAAAAA
Mörkö vieraili kauhistuttamassa ensin kleptomaanikkokaksikko Tiuhdin ja Viuhdin kintereillä, ja myöhemmin pienen pompun jälkeen Muumipeikon ja Myyn talviseikkailuissa. Muita kammotuksia olivat Muumipeikon muodonmuutos hatussa, Taikuri, hattivatti-invaasio sekä Jäärouva. Välillä kaivoimme hyllystä esiin alkuperäiset tarinat ja sarjakuvat, ja kertailimme historiaa: kuka hahmo esittää ketäkin Janssonin elämän hahmoa, miten sarjan versio eroaa kirjoista, ja missä jaksossa Pappa ja Poliisimestari tekivätkään ponua metsässä. 

Jaksoja "oikeista" Muumilaakson tarinoista on tehty 78 kappaletta, joten meillä on jäljellä vielä 66. Seuraava maraton järjestetään ennen joulukuuta. Silloin lisää teemaherkkuja, koristeluintoilua ja yhteislaulantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti