tiistai 16. huhtikuuta 2013

S, äs, siivojaaässä

Pölyä on joka paikassa. Vaatepölyä, muuttopölyä, katupölyä, siitepölyä, ihon pölyä. Kutittaa kaikelle allergista O:ta, laskeutuu juuri pyyhityille pinnoille, tarttuu jalkapohjiin aamulla. Yök-yök-yök. Tälle on selvästi tehtävä jotain.

Pari viime päivää olen antanut pölylle kyytiä oikein kunnolla. Liian korkeaksi noussut vuokra sai meidät karkaamaan yksityiseltä opiskelija-asuntojen pariin, vaikka laatikoiden pakkaaminen, rahtaaminen ja purkaminen ei enää kahdeksatta kertaa seitsemän vuoden sisään oikein maistu. Muutto tarkoittaa lisäksi siivousta molemmissa kohteissa, joten moppi, rätti ja pölyhuisku (kyllä, käytän sitäkin vielä) ovat olleet tiiviissä käytössä. Vanhalle kämpälle sanomme viimeiset hyvästit keskiviikkona, ja uuden laitan edustuskuntoon lauantaiksi - silloin olisi tarkoitus kutsua tuttuja syömään jäätelöä.

Minulle on omillaan asuessani kehittynyt paha tapa vain mulkoilla pölypalloja sohvalta, ja luvata siivouksen olevan "heti huomenna" edessä. Muuttorumban loputtua yritän parantaa tapani, ja ottaa uudelleen käyttöön lapsuudenkodista tutun siivouspäivän. Viikonloppu on paljon mukavampi aloittaa, kun ensin huhkii muutaman tunnin ja pistää huushollin siistiksi. Toinen, hyväksihuomattu tapa on kutsua paljon kavereita kylään. Vaikka itseä ei sotku niin haittaisi, vieraita varten haluaa vähän panostaa. Jos siis ei säännöllinen siivous muuten luonnistu, alankin järjestää viikoittaisia teekestejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti